Kiukaat

Kestävistä materiaaleista, suomalaisella käsityöllä syntyvät Juup-kiukaat

Suomalaiset, käsityönä valmistetut artesaanikiukaat, jotka tarjoavat monipuoliset löylyt.

Juup Iivari

9-18 m³

Kompakti kiuas pidempiin löylyihin

Juup Iivari on Juup Originalin seuraava sukupolvi, joka syntyi asiakkaidemme aidosta tarpeesta. Juup Iivari on rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin edeltäjänsä, mutta se soveltuu myös pienempiin saunahuoneisiin (9–18m³).

Iivari tarjoaa Originalin lailla monipuoliset löylyt ja on vankkarakenteinen ja näin palvelee saunojaansa vuosikymmeniä.

Iivarista löytyy kaksi mallia, Iivari ja Iivari Punos.

Kestävän rakenteensa vuoksi kiukaalle myönnetään 10 vuoden takuu kotikäytössä.

Lue lisää

Juup Original

14-30+ m³

Kestävyyttä ja monipuolisia löylyjä

Monipuoliset löylyt tarjoava Juup Original on kaikkien kiukaidemme isä, joka tarjoaa uudenlaisen tavan puusaunan lämmittämiseen ja koko saunakokemukseen jopa vuosikymmenien ajan.

Juup Original rakennetaan laadukkaista materiaaleista, jotka takaavat sen pitkän iän. Jokainen kiuas viimeistellään käsityönä, joka varmistaa lupaamamme laadun.

Helppokäyttöinen CE-merkitty* kiuas lämpenee nopeasti, käyttäen vähemmän puuta kuin perinteiset puulämmitteiset kiukaat.

Tämän kiukaan suurin salaisuus piilee kuitenkin sen kyvyssä tarjota saunojalleen juuri sellaiset löylyt, mistä hän itse pitää. Kaatamalla löylyä kivipesän eri kohtiin pääset nauttimaan joko kuumista ja terävämmistä löylyistä aina pehmeän kosteisiin löylyihin.

Vankan ja kestävän rakenteensa vuoksi kiukaille myönnetään 10 vuoden takuu kotikäytössä.

Lue lisää

*Tyyppitestattu standardin EN 15821:2010 mukaisilla testausmenetelmillä. Testauslaitoksen identifiointinumero NB 2450. 

Jokainen Juup-kiuas valmistetaan käsityönä Loimaalla. Juup-kiuas on täydellinen valinta niin kesämökille kuin kotisaunaan. Kiukaamme eivät pelkästään lämmitä saunakiviä, vaan koko saunahuoneen mukavan tasaisesti.

Juup-kiukaat tarjoavat erittäin monipuoliset löylyt, joten luot aina saunakokemuksen juuri sinulle.

Kiukaamme ovat mitoitettu eri kokoisille saunahuoneille. Pienempi Juup Iivari sopii parhaiten 9–18 m³ saunahuoneille, ja suurempi Juup Original lämmittää tehokkaasti suuretkin, 14–30+ m³, saunahuoneet.

Asiakaspalautteita

Monipuoliset löylyt

Halusimme kehittää kiukaan, joka antaa mahdollisimman hyvät ja monipuoliset löylyt. Esikuvana olemme pitäneet savusaunan pitkät, kosteat ja pehmeät löylyt.

Savusaunojen löylyjen ‘salaisuus’ piilee kivien lämmitystavassa. Pohjalla olevat kivet lämpenevät uskomattoman kuumaksi, kun taas pintakivet pysyvät läpi saunomisen suhteellisen haaleana. Kun kiville kaadetaan löylyvettä, tämä ei höyrysty heti pintakivistä, vaan valuu alas kivipesänpohjalle jossa höyrystyminen tapahtuu. Kun tämä höyry matkaa haaleampien kivien läpi, alkaa kondensointiprosessi joka pehmentää ja kosteuttaa löylyjä.

Juup -kiukaissa kivet ovat suoraan tulipesän yläpuolella “kivimaljassa”. Näin kivet lämpenevät nopeasti ja jokaikinen pisara löylyvedestä höyrystyy saunaan. Pohjalla olevat kivet lämpenevät ensin ja pysyvät kuumina läpi saunomisen, aivan kuten savusaunassa.

Kivipadan pinnalla olevat kivet lämpenevät hitaasti, joka mahdollistaa erilaisten löylyjen aikaansaamisen kesken saunomisen. Se vesi, joka ei höyrysty joutuessaan kosketukseen kuumien kivien kanssa, valuu alas maljan pohjalle ja höyrystyy vähitellen. Tästä seuraa pehmeät, kosteat ja pitkäkestoiset löylyt.

Säätämällä kiukaan lämpötilaa sekä veden määrää, saadaan aikaiseksi juuri sellaiset löylyt, josta itse tykkää. Napakat löylyt syntyvät, kun heität reunoilla oleville kuumille kiville pieniä löylyjä useasti. Mikäli pidät pehmeistä ja kosteista löylyistä, voi vettä kaataa haaleammille kiville suuremmalla vesimäärällä. Näin syntyy höyrysaunamaiset löylyt.

Nopea ja taloudellinen

Juup-kiukaat haastavat perinteisten kiukaiden toimintamallin. Kiukaamme ovat suunniteltu ensisijaisesti lämmittämään saunahuonetta ja toissijaisesti kivipesää. Kun saunahuone lämpenee kauttaaltaan eivät varpaatkaan jäädy, vaikka kivipesä olisi jalkojen yläpuolella.

Kiuas imee termodynamiikkaa hyödyntäen saunahuoneen kylmän ilman vaipan ja palopesän väliin, kiukaan alaosasta. Tämä ilma lämpenee kiukaan sisällä ja puhaltuu kuumana ulos kiukaan yläosasta. Tämän ansiosta saunan lämpötila nousee tasaisesti ja nopeasti.

Suuressa palotilassa puut palavat puhtaasti ja kuumana, jolloin päästöt ovat minimaaliset. Tämän huomaa parhaiten siitä, että savupiipusta ei juurikaan näy savua syttymisvaiheen jälkeen, ainoastaan kuuman ilman väreilyä.

The
Finnish
Moment®

Se kaikkein rentouttavin hetki, jonka suomalainen voi kokea

Me Juupilla halusimme löytää termin, joka kuvailisi tuota hetkeä. Sitä tunnetta, jonka jokainen suomalainen tietää ja on kokenut. Se hetki, kun astut pitkän päivän jälkeen saunaan ja jätät kaikki huolet taaksesi, etkä ole enää ulkopuolisen maailman tavoitettavissa. Irtaudut täydellisesti elektroniikan täyttämästä arjesta ja olet täysin läsnä. Se hetki, kun ensimmäisen löylyn sihahdus kaikuu saunahuoneessa ja lämpöinen höyry syleilee vartaloasi. Tämä on se hetki, kun kaikki on hyvin. Tämä on The Finnish moment®.

Juup-kiukaat ovat kunnianosoitus tälle hetkelle ja tunteelle. Kiukaamme ovat suomalaisia saunainnovaatioita, jotka ovat saunaentusiastien suunnittelemia, kehittämiä sekä rakentamia – jo kolmessa sukupolvessa.

Takuu

Kiukaiden runko ja tulipesä on rakennettu 3 mm hiiliteräksestä ja tulipesässä on ainoastaan yksi hitsisauma. Tämän ansiosta kiuas kestää sukupolvesta toiseen. Alkuperäisiä, Gösta Juupin 1950-luvulla rakentamia, kiukaita on edelleen käytössä. 

Vankan ja kestävän rakenteensa vuoksi myönnämme kiukaillemme 10 vuoden takuun kotikäytössä.