Juup Iivari – Punos

Artesaanikiuas

KOMPAKTI KIUAS EROTTUVALLA DESIGNILLA

Juup Iivari Punos on rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin edeltäjänsä Juup Original, mutta se soveltuu paremmin myös pienempiin saunahuoneisiin (9–18m³). Iivari Punos tarjoaa edeltäjänsä lailla monipuoliset löylyt, on vankkarakenteinen ja näin palvelee saunojaansa vuosikymmeniä.

Juup Iivari Punos on pienempää Iivari-mallistoa ja on varusteltu isommalla kivipesällä kuin Juup Iivarin perusmalli. Kiviä mahtuu pesään yhteensä noin 85 kg, riippuen kivien koosta ja materiaalista. Punos antaa näin ollen pitkäkestoisemmat löylyt ja varaa lämpöä paremmin kuin perusmallinen Iivari, mutta lämmitysaika on luonnollisesti myös hiukan pidempi.

Kiukaan yläosa on verkkoa, jota kutsutaan kivikoriksi. joten löylyä voi kaataa ja heittää myös kivipesän reunoille. Verkkonsa ansiosta Punoksen visuaalinen ulkomuoto erottuu muista Juup-kiukaista.

Vankan ja kestävän rakenteensa vuoksi kiukaalle myönnetään 10 vuoden takuu kotikäytössä.

Juup Iivari Punos on tilattavissa joka taka- tai pystyhormilla. Kuvissa näkyvät pähkinäpuu-kahvat ovat tilattavissa lisähinnasta.

Tutustu myös Juup Iivarin perusmalliin tästä!

KOMPAKTI KIUAS EROTTUVALLA DESIGNILLA

Juup Iivari Punos on Juup Originalin seuraava sukupolvi ja toinen kiukaamme pienemmästä Iivari-kiuasmallistosta. Juup Iivari Punos on rakenteeltaan hyvin samankaltainen kuin edeltäjänsä, mutta se soveltuu paremmin pienempiin saunahuoneisiin. Iivari Punoksen designissa on nimensä mukaisesti punostyylinen verkko, joka tarjoaa kiukaalle erottuvan ulkomuodon. Iivari Punoksella saat aikaan monipuoliset löylyt ja se palvelee saunojaansa vuosikymmeniä.

1750,00 1820,00  sis. alv 24%

Juup Iivari -kiuas on kotimaista käsityötä.

Suomalainen saunainnovaatio, joka on saunaentusiastien suunnittelema, kehittämä sekä rakentama. Jo kolmessa sukupolvessa. 

Helppokäyttöinen ja CE-merkitty kiuas lämpenee nopeasti, käyttäen vähemmän puuta kuin perinteiset puulämmitteiset kiukaat.

Tehokas kiuas tuottaa vähemmän päästöjä ja tutkimusten* mukaan Juup Iivari -kiukaan hiilimonoksidipäästöt ovat vain 0,15 %**, joka on markkinoiden pienimpiä arvoja. 

Juup Iivari -kiukaan hyötysuhde on yli 68 % ja soveltuu 9 m³ ja sitä suuremmille saunoille. 

Ab Juup Oy:lle on myönnetty suomalaisen työn liiton avainlippu. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki ja takaa, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

*Tyyppitestattu standardin EN 15821:2010 mukaisilla testausmenetelmillä. Testauslaitoksen identifiointinumero NB 2450. **red. O2 13 %

Monipuoliset löylyt

Juup-kiukaissa löylykivet ovat suoraan tulipesän yläpuolella “kivimaljassa”.

Näin kivet lämpenevät nopeasti ja jokaikinen pisara löylyvedestä höyrystyy saunaan. Se vesi, joka ei heti höyrysty joutuessaan kosketuksiin kuumien kivien kanssa, valuu alas maljan pohjalle ja höyrystyy vähitellen. Tästä seuraa pehmeät, kosteat sekä pitkäkestoiset löylyt.

Kaatamalla löylyveden eri kohtiin kivimaljaan, saa aikaiseksi juuri sellaiset löylyt, joista itse pitää.

Napakat löylyt syntyvät, kun heittää kuumille reunakviville pieniä löylyjä useasti. Mikäli pitää pehmeistä ja kosteista löylyistä, tulee vettä kaataa haaleammalle kiville, kivitilan keskelle, suuremmalla vesimäärällä. Näin syntyy höyrysaunamaiset löylyt.

Tekniset tiedot

Saunahuoneen tilavuus (min/max)
9–18 m³
Savuhormilta vaadittava lämpötilaluokka
T600
Liitäntäaukon halkaisija
115 mm
Kivimäärä (max.)
A 55 / B 95 kg
Nettopaino
117 kg
Leveys x Syvyys x Korkeus
515 x 609 x 910 mm
+ säätöjalat
0 – 50 mm
Suojaetäisyydet
(palavat materiaalit, sivut / yläpuoli)
200 / 1100 mm
Suojaetäisyydet
(palamattomat materiaalit)
50 mm
Luukun koko
Ø 210 mm

Suoritustaso nimellisteholla

Savukaasun lämpötila (keski – max)
436,1 – 519,4 °C
Nimellisteho
27,2 kW
Lämmöntuottoteho saunahuoneeseen
18,6 kW
Hiilimonoksidipäästö (red. O₂ 13 %)
2115 mg/m³ (n)
Hiilimonoksidipäästö % (red. O₂ 13 %)
0,15 %
Kokonaishyötysuhde
68,3 %
Sytytyspanos
5 kg
Lisäpanos
2 kg

Juup® Iivari -kiuas on tyyppitestattu standardin EN 15821:2010 mukaisilla testausmenetelmillä.

Testauslaitoksen identifiointinumero: NB 2450.

Ohjeet & Esitteet

Kiukaan osat

A1. Savuhormi (sivuasennus) Ø115mm
A2. Savuhormi (yläasennus) Ø115mm
B. Kivipata
C. Palopesä
D. Vaippa
E. Kiviverkko (Malli B)
F. Luukku (Ø210mm)
G. Tuhkaluukku ja vedon säätö

Takuu

Kiukaan runko ja tulipesä on rakennettu 3mm hiiliteräksestä ja tulipesässä on ainoastaan yksi hitsisauma. Tämän ansiosta kiuas kestää sukupolvesta toiseen. Alkuperäisiä, Gösta Juupin 1960 -luvulla rakentamia, kiukaita on edelleen käytössä. 

Vankan ja kestävän rakenteensa vuoksi myönnämme kiukaalle 10 vuoden takuun kotikäytössä.