Juup Original – Mattamusta

Artesaanikiuas

Monipuoliset löylyt
Kiukaan kiuaskivet ovat suoraan tulipesän yläpuolella kivipadassa, jolloin kivet lämpenevät nopeasti ja jokainen pisara löylyvedestä höyrystyy saunaan. Vesi, joka ei höyrysty joutuessaan kosketukseen kuumien kivien kanssa, valuu alas padan pohjalle ja höyrystyy vähitellen. Tästä seuraa kosteat, pehmeät ja pitkäkestoiset löylyt. Säätäen kiukaan lämpötilaa sekä veden määrää, saadaan aikaiseksi jokaiselle mieluisat löylyt.

Kotimaista käsityötä
Jokainen Juup-artesaanikiuas on uniikki. Tinkimättömän laadun ja kestävyyden varmistamiseksi vuosikymmeniksi, yksi ja sama henkilö valmistaa kiukaan alusta loppuun. Jokaisesta kiukaasta löytyy merkkilaatta, josta ilmenee kiukaan malli, sarjanumero sekä rakentajan nimi. Kiukaalle on myönnetty suomalaisen työn liiton Avainlippu. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki ja takaa, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Juup Original on tilattavissa taka- tai pystyhormilla.

Monipuoliset löylyt & kotimaista käsityötä

Mattamustaksi maalattu Juup Original on helppokäyttöinen artesaanikiuas, joka soveltuu 14 m³ ja sitä suurempiin saunoihin. CE-merkitty puukiuas lämpenee nopeasti ja antaa pitkäkestoiset kosteat löylyt, käyttäen vähemmän puuta kuin perinteiset puulämmitteiset kiukaat.

Käsityönä valmistettuun kiukaaseen tulee myös kuparilaatta, jossa ilmenee kiukaan malli, sarjanumero sekä rakentajan nimi

1850,00 2010,00  sis. alv 24%

Juup Original® -kiuas on kotimaista käsityötä.

Suomalainen saunainnovaatio, joka on saunaentusiastien suunnittelema, kehittämä sekä rakentama. Jo kolmessa sukupolvessa. 

Helppokäyttöinen ja CE-merkitty kiuas lämpenee nopeasti, käyttäen vähemmän puuta kuin perinteiset puulämmitteiset kiukaat.

Tehokas kiuas tuottaa vähemmän päästöjä ja tutkimusten* mukaan Juup® Original -kiukaan hiilimonoksidipäästöt ovat vain 0,11 %**, joka on markkinoiden pienimpiä arvoja. 

Juup® Original -kiukaan hyötysuhde on yli 72 % ja soveltuu 14 m³ ja sitä suuremmille saunoille. 

Ab Juup Oy:lle on myönnetty suomalaisen työn liiton avainlippu. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki ja takaa, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

*Tyyppitestattu standardin EN 15821:2010 mukaisilla testausmenetelmillä. Testauslaitoksen identifiointinumero NB 2450. **red. O2 13 %

Monipuoliset löylyt

Juup-kiukaissa löylykivet ovat suoraan tulipesän yläpuolella “kivimaljassa”.

Näin kivet lämpenevät nopeasti ja jokaikinen pisara löylyvedestä höyrystyy saunaan. Se vesi, joka ei heti höyrysty joutuessaan kosketuksiin kuumien kivien kanssa, valuu alas maljan pohjalle ja höyrystyy vähitellen. Tästä seuraa pehmeät, kosteat sekä pitkäkestoiset löylyt.

Kaatamalla löylyveden eri kohtiin kivimaljaan, saa aikaiseksi juuri sellaiset löylyt, joista itse pitää.

Napakat löylyt syntyvät, kun heittää kuumille reunakviville pieniä löylyjä useasti. Mikäli pitää pehmeistä ja kosteista löylyistä, tulee vettä kaataa haaleammalle kiville, kivitilan keskelle, suuremmalla vesimäärällä. Näin syntyy höyrysaunamaiset löylyt.

Nopea ja taloudellinen

Juup® Original -kiuas haastaa perinteisten kiukaiden toimintamallin. Kiuas on suunniteltu ensisijaisesti lämmittämään saunahuonetta ja toissijaisesti kivipesää. Kun saunahuone lämpenee kauttailtaan ei varpaatkaan jäädy, vaikka kivipesä olisi jalkojen yläpuolella.

Kiuas imee termodynamiikkaa hyödyntäen saunahuoneen kylmän ilman vaipan ja palopesän väliin, kiukaan alaosasta. Tämä ilma lämpenee kiukaan sisällä ja puhaltuu kuumana ulos kiukaan yläosasta. Tämän ansiosta saunan lämpötila nousee tasaisesti ja nopeasti.

Kahden luukkunsa ansiosta kiuas on erittäin helppo sytyttää ja tarvitsee vain yhden pesällisen lämmetäkseen, sekä vain muutaman klapin ylläpitääkseen lämpötilaa. Puu palaa puhtaasti suuren palotilansa ansiosta ja mitattu* hiilimonoksisipäästö on ainoastaan 0,11%**, mikä on markkinoiden pienimpiä arvoja.

*Tyyppitestattu standardin EN 15821:2010 mukaisilla testausmenetelmillä. Testauslaitoksen identifiointinumero NB 2450. **red. O2 13 %

Tekniset tiedot

Saunahuoneen vähimmäistilavuus
14 m³
Savuhormilta vaadittava lämpötilaluokka
T600
Liitäntäaukon halkaisija
115 mm
Kivimäärä (max.)
65 kg
Nettopaino
117 kg
Leveys x Syvyys x Korkeus
515 x 609 x 1400 mm
+ säätöjalat
0 – 50 mm
Suojaetäisyydet
(palavat materiaalit, sivut / yläpuoli)
300 / 900 mm
Suojaetäisyydet
(palamattomat materiaalit)
50 mm
Luukkujen koot
Ø 150 mm

Suoritustaso nimellisteholla

Savukaasun lämpötila (keski – max)
386 – 457 °C
Nimellisteho
41,3 kW
Lämmöntuottoteho saunahuoneeseen
29,8 kW
Hiilimonoksidipäästö (red. O₂ 13 %)
1331 mg/m³ (n)
Hiilimonoksidipäästö % (red. O₂ 13 %)
0,11 %
Kokonaishyötysuhde
72,2 %
Sytytyspanos
5,5 kg

Juup® Original -kiuas on tyyppitestattu standardin EN 15821:2010 mukaisilla testausmenetelmillä.

Testauslaitoksen identifiointinumero: NB 2450.

Ohjeet & Esitteet

Tästä voit ladata Juup® Original käyttö- ja asennusohjeen sekä lämmitysohjeet.

Kiukaan osat

A1. Savuhormi sivuasennuksena
A2. Savuhormi pystyasennuksena
B. Kivipata
C. Sisärunko
D. Täyttöluukku (Ø150mm)
E. Ulkovaippa
F. Sytytysluukku (Ø150mm)
G. Tuhkaluukku ja vedon säätö

Takuu

Kiukaan runko ja tulipesä on rakennettu 3mm hiiliteräksestä ja tulipesässä on ainoastaan yksi hitsisauma. Tämän ansiosta kiuas kestää sukupolvesta toiseen. Alkuperäisiä, Gösta Juupin 1960 -luvulla rakentamia, kiukaita on edelleen käytössä. 

Vankan ja kestävän rakenteensa vuoksi myönnämme kiukaalle 10 vuoden takuun kotikäytössä.